De geheimen van Medjugorje en Garabandal

Een boek over rooms-katholieke eschatologie, gebaseerd op studie en interpretatie.

In Garabandal en later in Medjugorje verscheen de Maagd Maria aan een groep kinderen en vertelde hen geheimen over de toekomst. In Garabandal worden deze de Waarschuwing, het Wonder en de Kastijding genoemd. In Medjugorje worden dit de tien geheimen genoemd. Dit boek biedt een specifieke beschrijving van data en gebeurtenissen over deze geheimen, te beginnen in het jaar 2016, gebaseerd op een studie van de Bijbel, de katholieke eschatologie en de woorden van de Maagd Maria in verschillende verschijningen. Dit boek beschrijft het eerste deel van de verdrukking (ook wel de eindtijd of de apocalyps genoemd) op basis van de verschijningen en boodschappen van de Maagd Maria in Medjugorje en in Garabandal.

De auteur, Ronald L. Conte Jr., is de vertaler van de Catholic Public Domain Version van de Bijbel, een conservatieve katholieke vertaling van de Latijnse Vulgaat. Hij heeft verschillende andere werken over eschatologie geschreven, evenals boeken over moraaltheologie, bijbelse chronologie, mariologie en heilstheologie. Hij schrijft al jaren over Garabandal en Medjugorje.

Opmerking van de auteur: “Dit boek over de geheimen is mijn eigen persoonlijke begrip, gebaseerd op wat al publiekelijk bekend is over de geheimen, en gebaseerd op mijn interpretatie van de Bijbel en mijn studie van de katholieke eschatologie in de loop van vele jaren Ik schrijf alleen wat ik oprecht geloof dat waar is. Maar ik ben feilbaar, dus de toekomst kan enigszins anders zijn dan wat ik heb geschreven. Ik weet dat dit boek controversieel kan zijn, vooral onder toegewijden van Medjugorje en Garabandal. Maar ik geloof dat de data en gebeurtenissen van de toekomst tot op zekere hoogte kunnen worden begrepen door de studie van eschatologie. De lezer moet mijn geschriften over dit onderwerp beschouwen als een speculatieve mening, geen dogma of doctrine.”