“Het is tijd” – Genezing na abortus voor moeders (en vaders)

‘Vader en Baby’ (foto: Simon Dannhauer / Shutterstock)

Er zijn miljoenen mannen met een abortus-ervaring die baat zouden kunnen hebben met een Rachel’s Vineyard retraite.

Geschreven door een vader, 13 oktober 2022

“Ga je ooit op een Rachel’s Vineyard retraite?” vroeg de priester na mijn biecht.

Ik schudde mijn hoofd en keek op. Het was zo’n onverwachte vraag – en het trok zeker mijn aandacht. Rachel’s Vineyard, Rachel’s Vineyard… Ik wist dat het iets te maken had met genezing na een abortus. Ik had gezegd dat ik tientallen jaren geleden aan een abortus had meegewerkt tijdens mijn belijdenis in de biecht, maar ik had absolutie ontvangen en geprobeerd het achter me te laten. Mijn vrouw wist ervan, en een paar goede vrienden, maar het was over en uit. Waarom zo’n tragische gebeurtenis opnieuw herhalen? Wat heeft het voor zin?

“Je moet er eens over nadenken”, vervolgde mijn biechtvader. “Het klinkt alsof het nu de tijd is.”

Het blijkt dat hij gelijk had, en ik ben zo dankbaar dat hij zijn gevoel volgde – of de ingeving van de Heilige Geest – en die vraag stelde. Het was natuurlijk eigenlijk geen echte vraag, maar een uitdaging en een uitnodiging. Had ik de moed om te worstelen met mijn pijnlijke verleden? En zou ik nederig genoeg kunnen zijn om genezingsprocessen te accepteren voor dat verleden?

“Ja”, zei ik tegen de priester. “Misschien hebt u gelijk. Ik zal het doen. Bedankt.”

Lees hier verder: https://www.ncregister.com/…/post-abortion-healing-for…

Rachels Vineyard Retraites in Nederland voor mannen en vrouwen: www.rachelsvineyardnederland.com